Glutenvrij, Koolhydraat-arm, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Salade van romanasla, biet en mungbonen

Hoe maak jij gebruik van de energie van de volle maan?

Je kunt daar snel nog je gedachten over laten gaan, want morgenochtend (12/12) is het om 6.14 uur alweer zover. Happy Full Moon

Ingrediënten romanasalade, biet en mungbonen
0,5 krop romanasalade
1 rode biet
75 gram mungbonen
1 sjalot
1 mandarijn
0,5 paprika (rood of geel)
1 eetlepel amandelen
2 augurken
1 eetlepel (plantaardige) yoghurt
1 scheut olijfolie
1 theelepel mosterd
1 scheut sojasaus
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel honing (optioneel)
zout
peper
4 blaadjes munt
0,5 eetlepel sesamzaad
Bereiding
Kook de mungbonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de romanasla, biet, paprika, 1 augurk en sjalot fijn. Voeg de mungbonen, amandelen, partjes mandarijn en sesamzaad toe. Maak een dressing met yoghurt, olijfolie, muntblad, sojasaus, mosterd, peper, zout, kerriepoeder en een augurk en eventueel honing door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en deze met een staafmixer te pureren. Giet de dressing over de salade.