Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Witlof met geitenkaas en pijnboompitten uit de oven

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist dat je graag zou willen realiseren  in 2019? 

Ingrediënten Witlof met geitenkaas en pijnboompitten uit de oven (2 personen)
2-3 struikjes witlof
1 ui
2 notenburger (van supermarkt of recept elders op deze site)
1 zoete aardappel
2 takjes peterselie
1 eetlepel pesto
1 eetlepel mosterd
75 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels pijnboompitten
peper
zout
Bereiding
Halveer de witlof overdwars en kook die gedurende vijf minuten. Laat deze vervolgens goed uitlekken. Snijd de zoete aardappel en ui in dunne plakjes en ringetjes en leg deze onder in een ovenschaal. Besmeer deze met pesto en kruid met peper en zout. Daarboven op de met mosterd in gesmeerde notenburgers en de fijngesneden peterselie. Dek af met de witlof. Garneer met pijnboompitten en geitenkaas. Zet de schotel voor 25 minuten in de oven bij 180 – 200 graden.