Wat draag jij een warm hart toe?
Met vandaag een recept van sambal kloewek. De kloewek is een zwarte noot met een specifieke smaak die in Indonesië gebruikt wordt om recepten met “black sauce” te maken.
Ingrediënten Sambal Kloewak
7 | groene pepers |
3 | rode pepers |
3 | rawits |
1 cm | gember |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
2 eetlepels | dashi (visbouillon) |
2 eetlepels | vissaus |
1 | tomaat |
1 eetlepel | tomatenpuree |
2 eetlepels | citroensap |
3 stukjes | kloeweknoot (kloewak) |
plantaardige olie | |
Bereiding
Week de kloewek gedurende een nacht en maal die fijn in een blender. Pureer in een keukenmachine de ui, tomaat, gember en knoflook en fruit de puree in plantaardige olie . Maal in een keukenmachine de pepers en rawits. Voeg deze met de vissaus, dashi, tomatenpuree, kloewekpuree en citroensap bij de ui-tomaatpuree. Laat de sambal stoven tot de pepers zacht zijn en het vocht verdampt is. Door de sambal warm af te vullen in steriele potten, kun je deze langer bewaren. Na openen koel bewaren…..