Borrelhapjes, Diner, Glutenvrij, Indonesisch, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Tussendoortje, Voorgerecht

Sate Ayam (kip)

In wat voor situaties ben jij kippig?

Vanaf vandaag heb ik ook categorieën toegevoegd voor bepaalde keukens gerelateerd aan landen of streken (o.a. thais, indonesisch, indiaas, mexicaans, japans, chinees), zodat je bepaalde recepten makkelijker terug kan vinden. In de komende weken zal ik ook de al eerder gepubliceerde recepten proberen te categoriseren.

Ingrediënten Sate Ayam (2 personen)

250 gram kipfilet of kipdijfilet
1 scheut zonnebloemolie
1 scheut ketjap
1 theelepel honing
1 theelepel peper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel komijn gemalen
1 theelepel koriander gemalen
1 theelepel curcuma
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel sambal
1 theelepel citroensap

Bereiding
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Marineer deze met zonnebloemolie, ketjap, honing, peper, knoflookpoeder, komijn, koriander, curcuma, gemberpoeder, sambal en citroensap. Laat de marinade gedurende minimaal twee uur intrekken. Je kunt de kipstukjes eventueel aan stokjes rijgen en op de barbecue garen. Een andere mogelijkheid is om deze in de oven te bakken. Wil je ze zonder stokjes maken? Doe de kipstukjes dan in een ovenschaal. Doe daar wat aluminiumfolie overheen. Zet in de oven gedurende 15-20 minuten in de oven op 180 graden. Giet dan het vocht af en verwijder het folie. Bak de kip knapperig in ca. 20 minuten op 180 graden. Roer de kip regelmatig om.