Gister al aangekondigd bij het recept van de Speltbladerdeeg dat er vandaag een recept zou volgen van een heerlijke Spinazie-witloftaart. In dit geval is er een vegetarische variant beschreven. Wil je liever een vleesvariant, dan is het een aanrader om shoarmavlees toe te voegen.
Ingrediënten (4 personen)
200 gram | verse spinazie |
1 struikje | witlof |
0,5 | rode paprika |
10 | champignons |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
speltbladerdeeg | |
200 ml | sojamelk |
50 gram | (plantaardige) kaas |
2 | eieren |
paprikapoeder | |
oreganoblad | |
peper | |
zout | |
plantaardige olie |
Bereiding
Snijd de witlof (ontdaan van hart), rode paprika, champignons, ui en knoflook in kleine stukjes. Smoor deze ingrediënten in plantaardige olie. Kruid met paprikapoeder, organoblad, peper en zout. Knip de spinazie in kleine stukjes en smoor die even mee tot de spinazie geslonken is. Vet in een ovenschaal in en bedek deze met het speltbladerdeeg. Breng hierin het groentemengsel over. Meng in een kom de sojamelk, eieren en (plantaardige) kaas. Giet deze over het groentemengsel. Bak de hartige taart in ca. 30 minuten in de oven gaar op 180-200 graden.