Ingrediënten Spinaziestamppot van zoete aardappel en aardperen (2 personen)
6 | aardperen |
2 | zoete aardappels |
0,5 | rode paprika |
5 | cherrytomaten |
1 | rode ui |
1 teentje | knoflook |
0,5 eetlepel | mosterd |
0,5 eetlepel | pesto |
1 theelepel | sambal |
100 gram | spinazie |
1 eetlepel | edelgist |
peper | |
geraspte kaas (optioneel) | |
gebakken spekjes (optioneel) | |
olijfolie |
Schil de aardperen en evt. de zoete aardappel. Kook deze in 10-15 minuten gaar in ruim kokend water. Pureer het aardappel mengsel tot puree. Fruit in olie de fijn gesneden ui en knoflook. Voeg deze samen met de blokjes tomaat, paprika, fijn gesneden spinazie, pesto, sambal, mosterd, edelgist en evt. spekjes en/of kaas bij het aardappelmengsel. Meng goed. Verwarm de stamppot onder goed roeren tot de spinazie geslonken is.