Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Recepten, Suikervrij, Tarwevrij, Thais, Veganistisch, Vegetarisch

Thaise spinazie-broccoli-curry met kikkererwten

Waar droom jij van?

Ingrediënten Thaise spinazie-broccoli-curry met kikkererwten
200 gram spinazie
1 stronk broccoli (of half broccoli, half bloemkool)
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 cm verse gember
0,5 spaanse peper
1 blik kikkererwten (ca. 200 gram)
1 pakje kokoscream
2 theelepels groene currypasta
1 theelepel curcuma
1 theelepel komijn gemalen
1 stengel sereh
1 citroenblaadje
plantaardige olie
Bereiding
Kook de broccoliroosje kort voor. Fruit in olie de gesneden ui, knoflook, gember en spaanse peper. Voeg de broccoli, currypasta, curcuma, komijn gemalen, citroenblad en gekneusde sereh toe. Wok op hoog vuur tot de broccoli gaar is. Dan kan de gewassen spinazie, kikkererwten en kokoscream erbij. Warm het geheel op en serveer zodra de spinazie geslonken is.