Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Tomaten-tempehcurry

Hoe bevrijd jij jezelf?

Meermaals kreeg ik de opmerking dat de recepten op deze site niet goed geprint konden worden. Veel dank aan Alwin van De Mailingmeesters, die dit weer gefixd heeft!

Ingrediënten Tomaten-Tempeh curry
200 gram tempeh
150 gram gepelde of gezeefde tomaten
1 sjalot
2 plakjes gember (fijn gesneden)
1 teentje knoflook
2 theelepels garam masala
1 theelepel curcuma
1 theelepel komijn gemalen
1 eetlepel basilicum gehakt (vers)
peper
zout
2 theelepels citroensap
plantaardige olie
Bereiding
Snijd de tempeh in blokjes. Bak deze in olie aan twee kanten knapperig en bruin. Haal de gebakken tempeh uit de pan. Fruit in olie de fijn gesneden ui, gember en knoflook. Voeg garam masala, curcuma, djinten, peper, zout en gepelde tomaten en een klein beetje water toe. Verwarm de saus en laat even pruttelen. Voeg vlak voor opdienen de tempeh en gehakte basilicum toe en warm onder goed roeren alle ingrediënten op.