Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Psychologische symboliek, Soep, Suikervrij, Tarwevrij

Tomatensoep – licht pikant (snel klaar)

pikante tomatensoep

Als je een tomaten mens bent dan heb je behoefte aan een stevige gronding en levenskracht. Je weet dat je het hier op aarde moet doen. Het kan zijn dat je jouw energie hebt weggegeven aan anderen en nu weer wil voelen dat je van jezelf bent. Met tomaten lukt het om je eigen ruimte weer in te nemen en de buitenwereld zo nodig op afstand te houden. Het leven mag weer over jou gaan. In al je potentie en met al jouw power mag je manifesteren wat diep van binnen naar buiten wil.

Er zijn vele toepassingen van tomaten. Deze tomatensoep – licht pikant is makkelijk in de bereiding en toch heel smaakvol.

Ingrediënten (4 personen)

 2  tomaten
 1 klein blikje  tomatenpuree
 1 blik  gepelde tomaten
 1  ei
 1  ui
 1 teentje  knoflook
 1 stengel  bleekselderij
 0,5 theelepel  paprikapoeder
 peper
 zout
 0,25 theelepel  cayennepeper
 1 theelepel  sambal oelek
1 scheut  vissaus
 1 eetlepel  basilicumblad
 2  bouillonblokjes
 1 scheut  kokosroom
 0,5 eetlepel  kokosolie

Bereiding
Fruit in kokosolie de gesneden tomaat, knoflook, bleekselderij, ui en sambal oelek. Voeg gepelde tomaten, tomatenpuree, water, bouillonblokjes, paprikapoeder, pleper, cayennepeper, vissaus en basilicumblad toe. Breng het geheel aan de kook en laat sudderen tot alle ingredienten gaar zijn. Maak de soep af met kokosroom en een geklutst ei. Evt. kun je daarna de staafmixer er nog even op zetten als je meer van een gladde soep houdt.