Diner, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Verse kapucijners met zoete aardappel en uien

Gister oogstte ik verse kapucijners. Deze zijn het lekkerst als je ze direct verwerkt. Kapucijners zijn heel gezond omdat ze veel vitaminen, mineralen en voedingsvezels bevatten. Het is niet altijd even makkelijk om aan verse kapucijners te komen. Je kunt het op de markt proberen. Daar werden ze vorige week verkocht. Sowieso moet je er rekening mee houden dat de oogsttijd slechts een paar weken is.

Ingrediënten kapucijners met zoete aardappel en uien (2 personen)
350 gram verse kapucijners (gedopt)
1 rode ui
1 zoete aardappel
40 gram (blauwe) geitenkaas (geraspt)
1 theelepel kerriepoeder
1 laurierblad
10 groene olijven
1 scheut kokosolie
3 augurken
1 eetlepel zilveruien
1 eetlepel mosterd
Bereiding
Snijd de zoete aardappel in partjes en de ui in ringen. Fruit in kokosolie de zoete aardappel en ui. Voeg de kapucijners, kerriepoeder en laurierblad toe. Wok het geheel tot de kapucijners gaar zijn. Voeg dan de geraspte kaas toe en zet het vuur kort daarna uit. Serveer met zilveruien, augurken en mosterd.