Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Soep, Suikervrij, Tarwevrij

Wortelvenkelsoep

In deze fase worden op deze site een aantal recepten gepubliceerd die ik ooit eerder op mijn blogspot site (http://coach-inn.blogspot.nl/) publiceerde, nadat mensen die mijn trainingen volgden mij om recepten vroegen. Deze zijn nog van voor de tijd dat het nodig leek te zijn om een dieet te volgen. Daarom staan er bij sommige recepten wat extra tips als je een recept koemelk- of tarwevrij wil maken. Op de genoemde site staat overigens veel coachinformatie over systemisch en energetisch werk met interessante praktische oefeningen.

Ingrediënten (4 personen)

2 bospenen
1 venkel
1 bosui
40 gram boter of 1 eetlepel kokosolie
40 gram speltbloem
1 ei
1 liter water
0,5 blikje kokosmelk/kokoscream
groentebouillonpoeder
peper
zout

Bereiding
Smelt de boter. Snijd de wortel, venkel en bosui in stukken. Smoor die in de boter. Voeg bloem, water en bouillonpoeder toe. Roer goed en breng de soep aan de kook. Laat deze ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg al roerend een geklutst ei toe. Pureer de soep met een staafmixer. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen.