Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Zoete aardappel-spinazie-tomatenstoof

Met welke bezigheid, zou jij zomaar de tijd kunnen vergeten?

Het is vijf november en ik kan nog steeds Nieuw-Zeelandse spinazie oogsten !? Tja, wat moeten we daar nu van zeggen…… Anyway, dus daarom weer een lekker recept waarin spinazie verwerkt zit.

Ingrediënten Zoete aardappel-spinazie-tomatenstoof (2 personen)

1 zoete aardappel
0,5 winterwortel
2 stengels bleekselderij
0,5 puntpaprika
100 gram spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
1 blikje gepelde tomaten
2 eieren
50 gram geitenkaas of plantaardige kaas
1 theelepel sambal
0,5 eetlepel ras-el-hanout
1 theelepel komijn gemalen
0,5 eetlepel oregano
plantaardige olie

Bereiding
Snijd de winterwortel, bleekselderij, puntpaprika, ui en knoflook in kleine stukjes. Fruit die in plantaardige olie. Voeg dan de in stukjes gesneden zoete aardappel toe. Kruid met sambal, ras-el-hanout, komijn en oregano. Bak dit geheel gedurende vier minuten. Voeg dan gepelde tomaten en spinazie toe. Meng goed. Maak vervolgens twee kuiltjes in de saus en doe daar een heel ei (zonder schil) in. Laat het gerecht een minuut of 6 stoven. Strooi dan de geraspte kaas er over en laat nog 5 minuten garen.