Ingrediënten zoete, pittige spruitjes met linzen
200 gram | linzen |
2 plakken | knolselderij |
1 stengel | bleekselderij |
1 | rode ui |
2 teentjes | knoflook |
1 | rode biet (gekookt) |
200 gram | spruitjes |
50 gram | blauwe geitenkaas (optioneel) |
1 theelepel | 5-spicemix |
1 theelepel | gerookte paprikapoeder |
1 theelepel | cayennepeper |
1 theelepel | rode currypasta |
2 theelepels | honing |
1 theelepel | agavesiroop |
2 theelepels | curcuma |
1 scheut | plantaardige olie |
1 scheut | plantaardige melk |
0,5 | lemon (uitgeperst) |
0,5 blik | gepelde tomaten |
5 | walnoten |
Kook de linzen. Fruit de ui en knoflook. Voeg dit mengsel samen met de gepelde tomaten toe aan de linzen. Kruid met rode currypasta, 5-spicemix, ahornsiroop, curcuma en lemonsap. Laat het gerecht een paar minuten pruttelen. Kook de spruitjes en gesneden knolselderij een paar minuten. Giet het vocht af. Wok in een pan de spruitjes, knolselderij en gesneden biet gaar. Kruid met honing, gerookte paprikapoeder en cayennepeper. Doe er een scheut plantaardige melk bij en optioneel de geitenkaas. Gaar het gerecht, garneer met walnoten en dien het op met de linzen.